Life Natura 2000 RNP Romsilva

Noutati

Facebook

Anunț concurs

ANUNȚ IMPORTANT!

Marcaje specifice ariilor protejate

ULTIMA ORA
2017-2019

BILANT 31.12.2019

Bilet de vizitare a PN Retezat 2019

Adevar Vs Dezinformare
2017-2019

Vipere. Sfaturi utile
2019

Padurile Retezatului. Atunci si acum

2016-2019

RAPORT AUDIT

Harta zonare PNR_Activitati permise/interzise

Ca sa nu fim amendati. 2018-2019

Raspunsuri pentru turisti. 2017-2019

E bine sa stii. 2018-2019

Prognoza meteo Retezat

Ieftin sau scump- Cazare


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bune&Rele cazare Retezat PDF Print E-mail

Alege ce ti se potriveste!

Ieftin sau Scump? (cazare Retezat)

Condiţiile de cazare din Retezat reflectă preţurile practicate de proprietarii de cabane şi pensiuni. Preţuri mari= condiţii de cazare bune şi foarte bune. Preţuri mici= condiţii modeste.

Ar fi absurd să cerem la căsuţele de la Pietrele, unde patul costă câțiva euro/noapte, condiţiile de la o pensiune unde patul e 25-40 euro/noapte. La Pietrele şi la Genţiana unde totul este adus cu mari sacrificii de timp şi bani, este indicat să avem la noi tot ce e necesar, inclusiv sac de dormit, pe când la o pensiune de 3-4 stele, nu trebuie să aducem în bagaj nici măcar prosoape, săpun sau șampon.

Indiferent de preţul cazării, să nu uităm că politeţea nu costă nimic şi poate fi adusă fără nici un sacrificiu şi în vârf de munte. Dacă suntem întâmpinaţi cu o figură acră şi prost-dispusă, nici noi nu mai vrem să iertăm lipsa de confort.

Un lucru ar trebuie să existe la toţi turiştii şi la angajaţii care ne servesc: respect faţă de ceilalţi.

Trebuie să ne tratăm cu respect unii pe ceilalţi fie că suntem turişti/angajaţi la o căbănuţă modestă, fie că suntem într-un local de patru stele.

Important!

Ca să nu fim dezamăgiţi, ar trebui să ne informăm din timp despre condiţiile oferite. Un montaniard se va simţi bine oriunde va avea un acoperiş deasupra capului şi nu va strâmba din nas că sunt afumaţi pereţii de la Pietrele. În schimb, cineva care vrea tot confortul de acasă va pretinde schimbarea zilnică a lenjeiei de pat, apă caldă la orice oră şi televizor în cameră. Va găsi aceste condiţii, fără prea mare efort, căutând pensiunea potrivită pe saiturile specializate. De reţinut: cu cât cabana este mai departe de drum, cu atât scade confortul oferit turiştilor.

De ce arată jalnic complexul Pietrele?

Din anii '60 nu s-au mai făcut investiţii la complexul turistic Pietrele, exceptând Vila Stânișoara. Cabana mare a ars şi, deşi proprietarul ei de atunci a făcut un proiect bun pentru o nouă cabană în locul celei arse, clădirea nu poate fi construită fiindcă, între timp, terenul a fost retrocedat vechilor proprietari. Situaţia e încurcată. Nu ştim ce se va întâmpla în viitor, dar deocamdată putem spune că zona Pietrele nu e destinată celor mofturoşi. Complexul arată rău şi înauntru şi în afară, dar... de aici şi de la Genţiana se pot face cele mai frumoase trasee.

Reclamaţii adresate cui trebuie

Dacă nu găsiţi condiţii corespunzătoare preţului sau dacă sunteţi trataţi nepoliticos de către angajaţii cabanelor şi pensiunilor, puteţi să aduceţi la cunoştinţa proprietarului/administratorului nemulţumirile Dvs.

Dacă nu găsiţi înţelegere la acesta, aveţi dreptul să reclamaţi în scris acest lucru la instituţiile care pot să ia măsuri legale (ex. Oficiul Judeţean pt Protecţia Consumatorului Hunedoara tel 0254 214971, fax 0254 215936).


De reținut
!

Administraţia Parcului nu are cabane şi pensiuni în Retezat şi nici dreptul de a lua măsuri împotriva angajaţilor cabanelor şi pensiunilor existente.

Locurile unde camparea este permisă sunt pe terenuri private, nu aparţin administraţiei parcului.

aug. 2018

 

SUS