Life Natura 2000 RNP Romsilva
Cazare, refugii, locuri de campare PDF Print E-mail

Facem câteva precizări IMPORTANTE privind cabanele/pensiunile din parc, precum și refugiile montane și locurile unde camparea este permisă în Parcul Național Retezat

1. Cazare la cabane/pensiuni
Ne ajutați dacă spuneți și altora că Administrația Parcului Național Retezat:
-NU deține cabane pe teritoriul parcului și
-NU FACE REZERVARI la cabanele existente în parc.
Dacă sunteți interesați să vă cazați la cabanele/pensiunile din Parcul Național Retezat  (
Cabana Pietrele, Cabana Gențiana și Cabana Buta și cabanele/ pensiunile din Râușor), vă adresăm rugămintea de a contacta direct administratorii acestora. Sigur vor fi bucuroși să vă ajute.
Este bine de știut că sunt multe cabane/pensiuni pentru toate gusturile și toate buzunarele în zonele din apropierea parcului. Le puteți găsi cu o simplă căutarea pe Google cu textul ”cazare parcul national retezat”.

2. Refugii
Vă reamintim că în perioada estivală refugiile Buta, Poiana Pelegii, Bucura și Zănoaga asigură permanența echipelor de salvamont și pot fi ocupate de către turiști doar în condiții excepționale (furtuni majore, incidente neprevăzute etc.). Vă recomandăm să veniți pregătiți cu cortul dacă doriți să înnoptați în aceste zone.
3. Campare
Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă  sunt în: Râușor, Pietrele, Stâna de Râu, Stănuleți, Dracșanu, Poiana Pelegii, Bucura, Zănoaga, Buta. Vă reamintim că focul deschis este interzis pe teritoriul parcului. Recomandăm turiștilor să folosească un primus (mini-aragaz pt camping) pentru prepararea hranei.

Vă mulțumim și nu ezitați să ne contactați prin mesaj la CLOAKING !
 

SUS