Acces Parc - harta & descriere PDF Print E-mail

29.08.2019 - 04.07.2020

DRUMURILE SPRE / ÎN PARCUL NAȚIONAL RETEZAT

- Râu de Mori - baraj Gura Apei: practicabil cu atenție, cu orice tip de mașină.

- Baraj Gura Apei - Poiana Pelegii: practicabil. De reținut că NU este drum asfaltat, ci forestier, cu porțiuni dificile, care trebuie să fie parcurse cu foarte multă atenție. Recomandăm parcurgerea drumului cu autovehicule cu gardă la sol înaltă (gen Logan, Skoda, Sandero și altele asemenea) și 4x4. Necesită atenție sporită pe unele porțiuni.

- Râu de Mori - Râușor: practicabil cu orice tip de mașină (asfalt).

- Nucșoara - Cârnic: practicabil, necesită atenție sporită.

- Cârnic - Pietrele: închis pt. autovehicule. Atentie! Mașinile se lasă la Cârnic

- Hobița - Stâna de Râu: practicabil pentru mașini cu gardă la solul mare (gen Logan, Skoda, Sandero și altele) și 4x4. Necesită atenție sporită pe unele porțiuni.

- Câmpul lui Neag - cabana Buta: dificil până în vedere „La Beci” (doar cu auto cu gardă la sol înaltă). Tronsonul La Beci - cabana Buta: deteriorat (greu practicabil și cu mașini off-road).
____________________________________

ATENTIE! ️

Starea drumului spre Gura Bucurei (Poiana Pelegii) se poate schimba pe neașteptate. ex. în condiții cu ploi torențiale, drumul poate fi distrus, în mod special, în zona unde sunt torenți sau pâraie care se varsă în Lăpușnic.

Pentru ca lumea sa constientizeze cat de grav a fost afectat drumul, am pus un link cu cateva secvente filmate de echipa MTB *_* Hunedoara in luna iunie 2018. https://www.facebook.com/directiasilvicahunedoara/videos/414694555831232/

 

Aici, filmarea intregului drum, iun. 2018. Urmariti, în special, intervalele: 7: 06-8: 55, 9: 37-10, 11: 23-14: 30, 14: 49-16: 30 Filmarea a fost facută de Călin Golgotiu de la MTB Hunedoara, dinspre Poiana Pelegii spre Gura Apei. https://www.youtube.com/watch?v=myfAl3fHsi0&feature=youtu.be
În iarna și primăvara 2019 zăpada și ploile au distrus și alte porțiuni de drum, în plus față de cele din filmare. 

SUS